День грамотності

 Міжнародний день грамотності – свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення усього людства. Міжнародний день грамотності - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй 8 вересня.

     Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета. Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.
     В нашій школі відбувся цікавий захід для учнів початкових класів, присвячений Міжнародному Дню Грамотності. Виховний захід було проведено вчителями учнів початкової школи у вигляді розважально-пізнавальної гри-квесту.
     Учням 2-4 класів було запропоновано показати свої знання на 4 станціях:
І станція – «В гостях у казки»
ІІ станція – «Знавці українського слова»
ІІІ станція – «Буква до букви – складається слово»
ІV станція - «Юні поети»

     В ході змагання учні були дуже активними, позитивними, всі бажали перемогти. Під час підведення підсумків ІІІ місце посіли учні 4 класу. Діти були нагородженні грамотами та солодкими призами!!!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відкритий урок

Тиждень толерантності. Що варто почитати дітям?

Сила в єдності та в різноманітті