Тиждень толерантності

     «Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями.»

    Кофі Аннан, Генеральний секретар ООН (1997-2006), лауреат Нобелівської премії миру
     16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.

     Саме тому з 16-19 листопада 2021 року, в нашому навчальному закладі,  за участі  соціального педагога – Цапук А.В. та практичного психолога Пустовар Н.С., відбулися заходи приурочені Тижню толерантності.

     Виховні заходи були проведені для учнів 1-4 класів. Для першого класу  була проведена година спілкування «Всі ми такі різні», 2-го «Долоньками творимо добро», 3-го «Планета Толерантності», 4-го «Толерантність - запорука людяності».

     Діти вчилися робити толерантні зауваження і приємні компліменти. Разом з учнями 1 класу було створено карту «Моє серце», з учнями 2 класу – «Віночок Толерантності», з учнями 3 класу створили «Планету Толерантності», а з учнями – 4 класу - «Дерево толерантності». Також діти писали ряд висловлювань і переглянули мультфільм по темі, розгадували ребуси, складали пазли, сплітали павутинку дружби класу.

    Під час цих виховних заходів учні мали можливість зрозуміти та дійти до висновку, що  відмінності доповнюють і збагачують суспільство. Щоб жити в світі, людям треба навчитися вирішуючи проблеми і завдання на основі взаєморозуміння. 

Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням "Тиждень ТОЛЕРАНТНОСТІ"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відкритий урок

Тиждень толерантності. Що варто почитати дітям?

Сила в єдності та в різноманітті